Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні коштом USAID встановлено першу міні-ТЕЦ

Реклама

Теплопостачальне підприємство м. Старокостянтинів Хмельницької області завершило установку та приєднання до мереж першої когенераційної установки (КГУ), що була придбана коштом USAID Україна у рамках реалізації Проєкту енергетичної безпеки.

Як зазначається на сайті USAID, обладнана газопоршневими двигуном, КГУ генерує одночасно теплову та електричну енергію для забезпечення потреб міських котелень в електропостачанні, і таким чином забезпечує безперебійне постачання тепла об'єктам критичної та соціальної інфраструктури, розташованої поблизу, а також мешканцям багатоквартирних будинків.

Довідково:

USAID через Проєкт енергетичної безпекиу (ПЕБ) у партнерстві з Комітетом ВР з енергетики та житлово-комунальних послуг, Мініфраструктури та НКРЕКП реалізовує програму розгортання когенерації малої та середньої потужності та допомагає в проведенні правових реформ, спрямованих на технічну оптимізацію та екологічну стійкість місцевих систем централізованого теплопостачання.

Для стабільного тепло- та енергопостачання в зимовий період, USAID закуповує 91 когенераційну установку для 32 міст України та двох університетів. Це обладнання загальною потужністю 56,5 МВт, інтегроване в системи централізованого теплопостачання, забезпечуватиме живлення місцевої критичної інфраструктури, такої як котельні, теплові пункти, насосні станції систем водопостачання та водовідведення, а також забезпечуватиме стабільне теплопостачання до понад 1 млн мешканців та близько 1000 соціальних об'єктів.

Теплопостачальні підприємства в рамках спільної з USAID ПЕБ реалізації проєктів, інвестують власні кошти в розробку проєктної документації, будівництво та облаштування майданчика, побудову необхідних мереж та під'єднань.

КГУ, надані USAID ПЕБ місцевим громадам, вже цього зимового періоду сприятимуть стабільному теплопостачанню під час опалювального сезону 2023-2024.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини