Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ДАР з’явилась нова функція для агровиробників

Реклама

Для користувачів Державного аграрного реєстру стала доступною нова функція - заповнення та подання електронної звітності до органів статистики. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Наразі подати звітність онлайн через ДАР можна за формою № 29-сг (річна) «Звіт про площі та валові збори сільськогосподарських культур, плодів, ягід і винограду» і № 24-сг (місячна) «Звіт про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин».

Для подання звіту потрібно знайти на панелі навігації Кабінету агровиробника у ДАР розділ «Електронні документи» та перейти на сторінку «Шаблони». Після обрання звітного періоду та типу звіту, система згенерує новий електронний документ, в який необхідно внести відповідну інформацію. Заповнений документ можна зберегти як чернетку або одразу надіслати звіт до органів статистики.

Після натиснення кнопки «Надіслати», документ потрібно спочатку підписати, а потім зашифрувати. Ці дії виконується за допомогою КЕП. Якщо все виконано вірно, статус документа на сторінці «Мої документи» розділу «Електронні документи» зміниться на «Надісланий», а після прийняття органами статистики статус звіту - на «Прийнято».

Довідково:

Державний аграрний реєстр (ДАР) - це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики за технічної допомоги Європейського Союзу та Світового Банку для ефективного і прозорого розподілу та адміністрування усіх видів підтримки для українських аграріїв, що надаються в межах державних програм, у вигляді грантів від міжнародних партнерів, а також будь-яких інших видів допомоги.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини