Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Уряді розробляють нові механізми для сприяння розвитку вітчизняного виробництва

Реклама

Мінекономіки інформує про постійну роботу над розробкою нових механізмів, покликаних сприяти розвитку вітчизняного виробництва та удосконаленню процедури держзакупівель.

Заступник Міністра економіки України Надія Бігун зазначила, що Мінекономіки розуміє проблемні питання, з якими стикаються сьогодні представники вітчизняної легкої промисловості, що прагнуть виробляти та постачати продукцію силам безпеки та оборони. Насамперед, це неможливість довгострокового планування, брак обігових коштів тощо. У свою чергу, для держави вкрай важливі гарантії, що необхідна продукція буде поставлена вчасно та матиме належну якість. Для вирішення комплексу питань Міністерство економіки напрацьовує відповідні механізми та інструменти.

Зокрема, наразі триває робота над розробкою «оборонних рамок» - нового інструменту, який доповнить актуальні сьогодні прямі закупівлі чи спрощені закупівлі в системі Прозорро. Інструмент дозволить заздалегідь кваліфікувати виробників, що мають намір брати участь в оборонних держзакупівлях. Його впровадження спростить та пришвидшить процедуру.

Також, як зазначила Надія Бігун, напрацьовуються механізми, які дозволяли б укладати довгострокові договори на постачання між виробником та державою. Сьогодні бюджетні зобов'язання держави обмежені бюджетним роком.

«Якщо ж йдеться про брак обігових коштів, то, наприклад, нещодавно до програми «Доступні кредити 5-7-9%» ми додали факторинг. Держава компенсуватиме витрати на сплату базової винагороди фактору до рівня 13% річних», - зазначила Надія Бігун.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.   

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини