Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АРМА ініціюватиме відбір нового управителя мережею Glusco

Реклама

Агентство з розшуку та менеджменту активів ініціює перед Урядом скасування розпоряджень і розірвання договорів з ПАТ “Укрнафта”, яке управляє арештованими активами Glusco проросійського діяча Віктора Медведчука та активами російської компанії “Татнафта”, повідомила пресслужба АРМА.

Причиною припинення договору в АРМА називають свідоме відхилення Укрнафтою пропозицій підписати акти приймання-передачі активів АЗК. Як наслідок, підприємство досі не є джерелом надходжень до державного бюджету.

“Договір управління з ПАТ “Укрнафта” передбачає відрахування до державної скарбниці щонайменше 5 млн грн щомісяця незалежно від дохідності роботи та 85% від чистого прибутку, - прокоментувала очільниця АРМА Олена Дума. - Зі свого боку Нацагентство забезпечило огляд та інвентаризацію всіх арештованих активів й підготувало для підписання проєкти актів їх приймання-передачі. Вимушена констатувати, що державне підприємство, діяльність якого мала на меті не тільки зберегти економічну вартість, але й поповнити бюджет країни в умовах війни, не виправдало обґрунтованих очікувань. У результаті мета розпоряджень Кабінету Міністрів України не виконана, ефективність управління відсутня, хоча арештовані АЗС функціонують”.

Протягом трьох останніх місяців Агентство надсилало до ПАТ “Укрнафта” офіційні листи з вимогою підписати акти приймання-передачі по майнових комплексах АЗК, на що відчужена у власність держави компанія не погоджувалась.

Крім того, АРМА та “Укрнафта” не могли підписати акти приймання-передачі корпоративних прав через необхідність отримання дозволу на концентрацію від Антимонопольного комітету України. Агентство констатує, що посадові особи “Укрнафти” затягували з внесенням відповідних документів до АМКУ і зробили це - спільно з АРМА - лише після численних нарад. АМКУ своєю чергою може розглядати це рішення до пів року. Отже, кращого варіанту, аніж проведення незалежного прозорого конкурсу, немає, вважають у АРМА.

Після рішення Уряду АРМА ініціюватиме відбір нового управителя мережею Glusco, який забезпечить належний баланс державних та приватних інтересів й організує прогнозовану, прозору та прибуткову діяльність арештованих АЗК.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини