Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Уряді Польщі не підтримують продовження торгових преференцій ЄС для України

Реклама

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський написав у листі до єврокомісара з питань торгівлі, що він "принципово проти" продовження безмитної торгівлі з Україною, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на радіостанцію RMF FM.

Брюссель зараз працює над регламентом, який продовжить лібералізацію торгівлі з Україною до червня 2025 року.

Секерський зазначив, що лібералізація торгівлі після початку війни отримала "протилежний ефект". Проблеми з надмірним імпортом стосуються не лише зернових, але й "цукру, м'яса птиці, яєць, м'яких фруктів (особливо замороженої малини) або яблучного концентрату".

Міністр наводить приклад цукру, імпорт якого з України зріс у двадцять разів. На його думку, слід розпочати переговори з Україною "про поступову взаємну лібералізацію, що супроводжуватиметься поступовою адаптацією українського сільського господарства до стандартів і законодавства ЄС".

Міністр виступив за вилучення цукру, м'яса птиці та яєць з-під дії правил вільної торгівлі ЄС та встановлення посилених захисних положень.

Водночас він оголосив про повернення Польщі до переговорів у рамках Координаційної платформи ЄС за участю України, Євросоюзу та країн-сусідів України "з метою пошуку ефективних і прийнятних механізмів".

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини