Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності нові правила маркування пачок сигарет

Реклама

З 11 січня 2024 року набувають чинності нові норми щодо маркування пачок тютюнових виробів. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

«Це важливий етап імплементації директиви Єврокомісії 40/2014, яка передбачає комплекс заходів для захисту населення від шкоди тютюнових виробів та електронних сигарет», - наголошується у повідомленні.

Відтепер виробники мають розміщувати на упаковках із сигаретами оновлені графічні зображення з текстом медичних попереджень про шкоду і наслідки куріння на 65% площі пачки та QR-код, який веде на сервіс Центру громадського здоров'я щодо надання допомоги з відмови від куріння.

Міністерство юстиції затвердило 14 наборів медичних попереджень (варіантів тексту та ілюстрацій), розроблених Міністерством охорони здоров'я, технічні вимоги до дизайну та форми маркування, а також порядок нанесення попереджень виробниками тютюнових виробів.

За словами Головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, маркування пачок зображеннями медичних попереджень показало свою ефективність у боротьбі із курінням у таких прогресивних країнах, як Канада та Австралія. Воно має посилити ефект антитютюнових обмежень та спонукати курців до відмови від куріння.

У Центрі громадського здоров'я нагадали, що з 11 липня 2023 року в Україні діє комплексний антитютюновий Закон № 1978, норми якого базуються на положеннях Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну та імплементують положення директиви 2014/40/ЄС, реалізація якої знизила поширеність куріння у Європейському Союзі.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини