Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Європейські агровиробники вимагають обмежити імпорт української продукції до ЄС

Реклама

Шість сільськогосподарських організацій закликають Брюссель обмежити імпорт української сільськогосподарської продукції до ЄС, щоб не ставити під загрозу виживання європейських агровиробників. Про це пише Le Figaro з посиланням на їхню спільну заяву.

Як повідомляється, в найближчі місяці Європейська комісія планує розглянути питання щодо продовження безмитних постачань.

Copa-Cogeca (яка об'єднує більшість сільськогосподарських спілок ЄС), а також кілька європейських організацій, що представляють виробників цукру, зернових/олійних культур, птиці та яєць, стурбовані наслідками для ринків цієї митної лібералізації з Україною, яка є «дуже великим виробником сільськогосподарської продукції».

Вони вважають, що у разі збереження діючих умов для українського імпорту, виживання європейських виробників в цілому буде поставлено під загрозу.

Щоб вирішити цю проблему, пропонується посилити, крім експорту через Чорне море, сухопутні та річкові коридори, створені ЄС для транспортування українського зерна до решти країн світу та одночасно запровадити більш суворий прикордонний контроль за дотриманням фітосанітарних норм.

Крім того, організації пропонують запровадити механізми визначення пункту призначення української продукції та забезпечення її потрапляння саме туди, а також ввести "пороги імпорту" агропродукції, виходячи із середнього значення за 2021 та 2022 роки, а все, що перевищує норми, щоб проходило через ЄС лише транзитом.

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини