Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міненерго і ПРООН запускають нову програму співпраці, спрямовану на «зелену» трансформацію енергосектору

Реклама

Міністерство енергетики та Програма розвитку ООН презентували нову Програму співпраці «Build back greener», яка спрямована на відбудову українського децентралізованого енергосектору та прискорення «зеленого» переходу. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Нова програма співпраці передбачає коротко- та довгострокові проєкти «зеленої» трансформації енергетичного сектору, а саме: реконструкцію підстанцій високої та середньої напруги; зміцнення стійкості критичної муніципальної інфраструктури завдяки децентралізації генерації; децентралізовану модель виробництва «зеленої» енергії; підвищення енергоефективності в громадських будівлях.

Також під час зустрічі обговорювалися напрямки співпраці у збільшенні частки відновлюваних джерел енергії.

За словами Германа Галущенка, відповідні цілі - невід'ємні складові Енергетичної стратегії України, яка відповідає загальноєвропейському Зеленому курсу і глобальним кліматичним цілям.

Міністр подякував ПРООН за допомогу українському енергосектору та участь організації в проєктах, що дозволяють посилювати стійкість енергосистеми.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини