Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада запровадила акциз на нікотинові паучі

Реклама

Верховна Рада на засіданні 16 січня ухвалила в цілому законопроєкт № 10321-1 про внесення змін до Податкового кодексу у частині приведення деяких норм у відповідність до Закону про Митний тариф та уточнення окремих положень. Про це повідомив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Документ, серед іншого, запроваджує акциз для нової категорії групи підакцизних товарів - нікотинових подушечок ("паучів"),

«Однією з новел законопроекту є виокремлення та оподаткування нової категорії групи підакцизних товарів (так званих нікотинових подушечок «паучів»)», - написав Гетманцев.

За його словами, це принесе бюджету додатково 300 млн грн у рік.

Довідково:

Нікотинові подушечки стають все більш популярними в Україні та створюють конкуренцію електронним сигаретам.

Нікотинові паучі мають форму невеликих мішечків, які кладуться до рота для швидкого всмоктування нікотину. Таким чином вони замінюють традиційне куріння та можуть використовуватись будь-де.

На відміну від сигарет, нікотинові подушечки не містять смолистих речовин, тому вважаються більш безпечними. Однак вони, як і цигарки, містять шкідливий нікотин, тому паучі не можуть використовуватися людьми молодше 18 років.

Читайте також: Набули чинності нові правила маркування пачок сигарет

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини