Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд гарантування виставив на продаж перший великий галузевий пул кредитів із заборгованістю понад 3 млрд грн

Реклама

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж перший великий галузевий пул кредитів із заборгованістю понад 3 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба фонду.

Аукціон відбудеться 23 січня у системі Прозорро.Продажі за голландською моделлю.

Пул було сформовано за так званим галузевим підходом, а спільною ознакою для активів є КВЕД боржника - «Оптова та роздрібна торгівля». В нього включені активи, які вже виставлялися на торги, але не були продані.

До складу лоту увійшли права вимоги та майнові права за кредитними договорами і договорами надання банківських гарантій, що укладені з суб'єктами господарювання та фізичними особами (190 позицій), а також дебіторська заборгованість (31 позиція) і основні засоби (618 позицій).

Загальна заборгованість за включеними до складу пулу договорами складає майже 3,2 млрд грн. Із них 1,6 млрд грн - заборгованість за договорами з АТ «МР Банк», 704 млн грн - за договорами ПАТ «Промінвестбанк», майже 602 млн грн - за договорами АТ «Мегабанк» та 305 млн грн - АТ «Банк Січ».

У забезпеченні виконання зобов'язань перед банками перебувають, зокрема, об'єкти житлової та комерційної нерухомості, земельні ділянки, фінансова порука.

Початкова (стартова) ціна пулу становить 129,3 млн грн.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини