Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Другий етап земельної реформи: у Мінагро назвали кількість угод з юридичними особами

Реклама

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський в ефірі телемарафону розповів про перші угоди з юридичними особами на ринку земель сільськогосподарського призначення, передає liga.net.

"З Нового року і до сьогодні станом на ранок юридичні особи на первинному ринку купили аж вісім ділянок, на вторинному - 50 з чимось, якщо я не помиляюсь", - зазначив Міністр.

Він нагадав, що йдеться винятково про приватну землю, тому що державну сільськогосподарську землю продавати заборонено законодавством.

Особливого ажіотажу й зростання ціни у зв'язку з початком другого етапу земельної реформи міністерство не спостерігає.

"Фізичні особи й далі купують більше. Очевидно, юридичні особи будуть збільшуватися, але ніяких загроз ми не бачимо і, впевнений, не будемо бачити. Очікування якихось великих скупок в Україні невиправдані і неможливі, тому що умови ринку у нас диктує продавець, а він не спішить продавати. Йому взагалі все одно, хто купує - фізична чи юридична особа. У свідомості пайовиків земельна реформа настала кілька років тому і вони не розділяють покупців. У них є умовний фермер Іван Іванович, і його вони асоціюють як покупця. А як він купує - на себе, доньку чи підприємство - вони в принципі не звертають уваги", - сказав він.

Нагадаємо, з 1 січня 2024 року офіційно стартував другий етап земельної реформи. Більше читайте у матеріалі: Другий етап земельної реформи: що зміниться з 2024 року?

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини