Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В ЄС заборонять готівкові розрахунки на суму понад 10 тис. євро

Реклама

У четвер євродепутати завершили угоду з Радою щодо нових заходів щодо посилення інструментарію ЄС для боротьби з відмиванням грошей, фінансуванням тероризму та ухиленням від санкцій, повідомляється на сайті Європарламенту.

Учасники парламенту та Ради досягли попередньої згоди щодо шостої директиви щодо боротьби з відмиванням грошей (AML) та регламенту ЄС про «єдиний звід правил» . 

Узгоджені положення, що є частиною пакету заходів щодо боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму (ПВК/ФТ), повинні застосовуватимуться банками та іншими зобов'язаними особами для захисту внутрішнього ринку ЄС від відмивання грошей і фінансування тероризму.

Нові законопроекти надають доступ до інформації про бенефіціарних власників і дають більше повноважень підрозділам фінансової розвідки (ПФР) для аналізу та виявлення випадків відмивання грошей і фінансування тероризму, а також призупинення підозрілих транзакцій.

Під час переговорів депутати Європарламенту домоглися того, що з 2029 року професійні футбольні клуби будуть зобов'язані перевіряти особи своїх клієнтів, контролювати транзакції та повідомляти про будь-які підозрілі транзакції ПФР. Вони також досягли підвищеної пильності щодо надбагатих людей.

Угода включає загальноєвропейський ліміт на великі готівкові платежі в розмірі 10 000 євро та заходи для забезпечення дотримання цільових фінансових санкцій і запобігання обходу санкцій.

Угода має бути офіційно ухвалена парламентом і Радою, перш ніж вона набуде чинності.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини