Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Cуд зупинив засідання щодо обрання запобіжного заходу бізнесмену Ігореві Мазепі через відвід судді

Реклама

Печерський суд зупинив засідання щодо обрання запобіжного заходу бізнесмену Ігореві Мазепі до рішення про відвід судді - захист заявив про його заангажованість, повідомляє Економічна правда.

Захист бізнесмена попросив про відвід судді на підстави упередженого ставлення. Суд зупинив розгляд справи до рішення про відвід. Як пояснили адвокати Мазепи, тепер необхідно провести новий розподіл суддів, після чого буде призначено новий час засідання.

Згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, строк затримання особи без ухвали слідчого судді, не може перевищувати 72 годин з моменту затримання.

Прокурори наполягають на заставі для Мазепи у розмірі 700 мільйонів гривень. У ОГП пояснили, що тримання під вартою з таким розміром застави для основного фігуранта провадження - Ігоря Мазепи - обумовлений наступними обставинами:

  • статус організатора;

  • затримання на митному пості, що свідчить про намір виїхати  за межі України та, ймовірно, ухилитись від явки до правоохоронних органів; 

  • майновий стан підозрюваного;

  • наявність інших підозрюваних, які на даний час перебувають в розшуку.

Бізнесмен Ігор Мазепа був затриманий у справі про забудову дамби Київського водосховища. Державне бюро розслідувань і прокуратура вважають, що власник Concorde Capital затриманий 18 січня на пункті пропуску "Шегині", намагався втекти з України. Його захист наполягає, що насправді він їхав у Швейцарію по інвестиції для заводу "Кривий Ріг Цемент", повідомляє liga.net.

Маєте сумніви щодо потенційного бізнес-партнерства? Перевіряйте інформацію про українські компанії в LIGA360. Спробуйте за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини