Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

ЄС дозволить обмежувати імпорт агропродукції з України

Реклама

Єврокомісія цього тижня презентує зміни до торговельного законодавства Євросоюзу, які дозволять сусідам України запроваджувати обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції. Про це розказав єврокомісар з торгівлі Валдіс Домбровскіс в інтерв'ю Financial Times, передає liga.net.

Європейському парламенту та Раді Євросоюзу запропонують продовжити безмитний режим для експорту з України до червня 2025 року, але з застереженнями.

"Ми будемо дивитися на те, як можна було б дати Польщі та іншим державам-членам додаткові гарантії, і один зі способів зробити це - впровадити захисні заходи для кожної країни", - пояснив Домбровскіс.

"Ми бачимо, що регіональний вплив торгівлі або експорту української сільськогосподарської продукції розподілений дуже нерівномірно. Це в першу чергу відчувають країни-сусіди, тоді як [це] не створює значних перешкод для ринку ЄС в цілому", - сказав єврокомісар.

Він сказав, що після початку переговорів про вступ України до Євросоюзу постане питання про лібералізацію взаємної торгівлі. Тобто не тільки ЄС, але й Україна повинна буде знизити деякі торговельні бар'єри для збільшення постачань з Євросоюзу.

Газета з посиланням на джерела у Брюсселі також пише, що Євросоюз розглядає можливість запровадження квот на м'ясо птиці, цукор та яйця з України. Але рішення поки що не прийнято.

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням. 

Читайте також:

Ліцензування експорту товарів у 2024 році та обсяги квот: постанова Уряду

Польща збереже ембарго на імпорт українського зерна до розроблення ЄС нових правил

Як має виглядати експортне оформлення? Туреччина vs Європейський союз

Україна і Болгарія узгодили процедуру експорту деяких видів агропродукції

Молдовські фермери вимагають запровадження механізму обмеження імпорту зернових з України

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини