Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін’юст подав позов про конфіскацію активів Богуслаєва та Кононенка

Реклама

Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкції, передбаченої пунктом 11 частини 1 статті 4 Закону «Про санкції» до експрезидента АТ "Мотор Січ" Вячеслава Богуслаєва та колишнього топменеджера компанії Петра Кононенка , а саме стягнення в дохід держави їхніх активів. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Мін'юст просить стягнути у вищевказаних осіб, пов'язаних сталими бізнес-зв'язками, більше 30 одиниць нерухомого майна (житлових/нежитлових приміщень, земельних ділянок), корпоративні права більш аніж 10 юридичних осіб, серед яких 100% частки у статутних капіталах ТДВ СК «Мотор-Гарант», ТОВ «Вінницький авіаційний завод», ТОВ «Вертольоти МСБ», їх частки в статутному капіталі ТОВ Фірма «Жекон», майнові права, зокрема на торгівельні марки та патенти на промислові зразки, а також чималу кількість вогнепальної зброї.

Контекст:

У жовтні 2022 року Служба безпеки України затримала експрезидента "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності цього підприємства за підозрою у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

У жовтні 2023 року СБУ передала справу обвинувачених до суду, на все їхнє майно на загальну суму понад 12 млрд грн був накладений арешт.

Російський чи білоруський слід у контрагентів руйнує репутацію бізнесу. Система LIGA360 покаже чи мають засновники, керівники чи бенефіціари компаній відношення до російської федерації чи Республіки Білорусь. Тепер відповідна позначка міститься у досьє компаній. Замовляй систему на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини