Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готуються зміни щодо рентної плати за користування радіочастотами - урядовий проєкт

Реклама

У Раді зареєстрували проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо рентної плати за користування радіочастотним спектром (радіочастотним ресурсом) України» (законопроєкт № 10423).

Проєктом запропоновано:

  • скасувати усі підвищувальні та понижувальні коефіцієнти, що застосовуються до ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України;

  • «радіочастотний ресурс» замінити словами «радіочастотний спектр (радіочастотний ресурс)»;

  • доповнити платників рентної плати суб'єктами господарювання, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом України на підставі ліцензії на користування радіочастотним спектром та витягу з реєстру присвоєнь радіочастот загальних користувачів;

  • строк шість місяців, при якому контролюючі органи надають відповідним органам інформацію про несплату або сплату не в повному обсязі рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України, замінити строком три місяці.

Також із Закону про електронні комунікації буде виключено норми щодо надання повноважень Кабінету Міністрів України затверджувати методику розрахунку ставок рентної плати за користування радіочастотним спектром.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов?язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.   

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини