Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2023 році Держфінмоніторинг виявив сумнівних фінансових операцій на понад 100 млрд грн

Реклама

Державна служба фінансового моніторингу України протягом 2023 року виявила фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з незаконною легалізацією коштів та із вчиненням кримінальних правопорушень, на суму 102,1 мільярда гривень. Про це повідомляє Урядовий портал.

З цих підстав Держфінмоніторинг направив до правоохоронних органів 1122 матеріали (608 узагальнених матеріалів та 514 додаткових узагальнених матеріалів).

Загальна сума зупинених за минулий рік відомством фінансових операцій та заблокованих коштів становить у еквіваленті 4,1 млрд гривень.

«Наразі основним напрямком діяльності Держфінмоніторингу є виявлення фінансових операцій та осіб, пов'язаних з фінансуванням тероризму/сепаратизму та військовою агресією з боку рф та рб проти України (в тому числі діяльністю диверсійно-розвідувальних груп; колабораційною діяльністю; публічними закликами осіб до зміни чи повалення конституційного ладу або змін меж території або державного кордону України; осіб, до яких застосовано санкції)», - наголошується у повідомленні.

Так, за 2023 рік Держфінмоніторингом до правоохоронних органів направлено 267 таких матеріалів.

Читайте також: Фінмоніторинг: як підготуватися до перевірок НБУ;

Фінансовий моніторинг під час війни: на кого поширюється;

Фінансовий моніторинг під час війни: як проводять перевірки;

Фінансовий моніторинг під час війни: адміністративна та кримінальна відповідальність СПФМ

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини