Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Два державні банки готують до продажу, вже є потенційні інвестори - Мінфін

Реклама

Міністерство фінансів відзначає зацікавленість іноземних інвесторів до державних Сенс Банку і Укргазбанку та готує їх до продажу. Про це заявив заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук на пресбрифінгу в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас є зацікавленість до двох державних банків іноземних інвесторів - це Укргазбанк і Сенс Банк, і ми активно готуємо їх до продажу. Ці сигнали ми отримували наприкінці минулого року, починаючи з осені. Зараз триває активна робота", - сказав Драганчук.

За його словами, Мінфін незабаром обиратиме фінансових радників для цих банків. Також паралельно з цим міністерство разом зі Світовим Банком активно напрацьовує зміни до законів, щоб процедура була більш прозорою.

Чиновник зазначив, що банки планують продати до кінця року.

"Більше скажу, ці потенційні інвестори нас підганяють. Давайте, ми готові. У нас є AMA - команда вже готова. (...) Паралельно ці два банки готуються всередині", - наголосив Драганчук.

Він також прокоментував можливість продажу ПриватБанку, зазначивши, що, незважаючи на стратегію держави зменшувати свою частку в банківському секторі, "ПриватБанк, за ті гроші, за які його готова продати держава, ніхто не купить", та додав, що "банк, який генерує мільярд доларів доходу за рік у державний бюджет, я не готовий продати".

При цьому, за словами заступника міністра, стосовно продажу Приватбанку держава відкрита до діалогу. 

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини