Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівників АРМА притягатимуть до дисциплінарної відповідальності за неналежне управління активами

Реклама

Уряд схвалив проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» щодо підстав притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників Національного агентства». Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Проект буде передано на розгляд Верховній Раді.

Документом пропонується доповнити Закон про АРМА положеннями щодо окремих підстав та порядку притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників Нацагентства, крім посад державної служби категорії «А».

Передбачено, що для розгляду питань застосування дисциплінарних стягнень до працівників агентства утворюється Дисциплінарна комісія, склад та положення про яку затверджуються Головою АРМА.

Передбачено запровадження окремих підстав для притягнення працівників АРМА до відповідальності, зокрема, у разі:

  • умисного або внаслідок недбалості порушення встановленого порядку визначення управителя активом;

  • порушення встановленого порядку перевірки ефективності управління арештованими активами;

  • нереагування або порушення встановленого порядку реагування на отриману інформацію та/або встановлені факти неналежного управління активами чи спроб відчуження активів управителем тощо.

Як державному службовцю зручно ознайомитись із правовою картиною дня та контролювати зміни? LIGA360:Органи влади надасть інструменти для моніторингу законодавства та судової практики, дозволить автоматично аналізувати великі обсяги документів. Більше переваг за посиланням.  

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини