Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єврокомісія запропонувала продовжити призупинення мит і квот на український експорт до ЄС ще на один рік, але з врахуванням вимог фермерів ЄС

Реклама

Єврокомісія запропонувала продовжити призупинення імпортних мит і квот на український експорт до ЄС ще на один рік, одночасно посиливши захист чутливої сільськогосподарської продукції ЄС, повідомляє пресслужба Комісії.

Ці автономні торговельні заходи діють із червня 2022 року та є ключовим стовпом непохитної підтримки ЄС України та її економіки. Заходи сприяють полегшенню важкої ситуації, в якій опинилися українські виробники та експортери внаслідок неспровокованої та невиправданої агресивної війни з боку росії.

Проте вони також враховують особливості фермерів ЄС та інших зацікавлених сторін. З цією метою та враховуючи значне зростання імпорту деяких видів сільськогосподарської продукції з України до ЄС у 2022 та 2023 роках, оновлені умови містять посилений захисний механізм . Це гарантує швидке вжиття заходів щодо виправлення ситуації у разі значних збоїв на ринку ЄС або на ринках однієї чи кількох держав-членів.

Для найбільш чутливих продуктів - м'яса птиці, яєць і цукру - передбачено екстрене гальмування , яке стабілізувало б імпорт на рівні середніх обсягів імпорту в 2022 і 2023 роках. Це означає, що якщо імпорт цих продуктів перевищить ці обсяги, мита будуть повторно введені.

Паралельно Комісія пропонує ще на один рік продовжити призупинення всіх мит на молдовський імпорт, які діють з липня 2022 року.

Тепер пропозиції розглядатимуть Європарламент і Рада Євросоюзу.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини