Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Акваторію Сухого лиману віддадуть в оренду для вирощування молюсків та креветок

Реклама

Акваторію Сухого лиману віддадуть в оренду для вирощування молюсків та креветок.

Відповідне розпорядження «Про проведення аукціону з продажу права на укладення договору користування на умовах оренди акваторією (водним простором) Сухого лиману для цілей морської аквакультури» Кабінет Міністрів ухвалив 26 січня.

«Вперше в історії України Урядом прийнято рішення про надання можливості підприємцям займатися марикультурою на умовах оренди у частині акваторії Сухого лиману, що в Одеській області», - йдеться у повідомленні пресслужби Мінагрополітики.

Як зазначається, ділянка водойми в Сухому лимані має вільний водообмін з морем та достатню солоність для вирощування мідій, різних видів креветок тощо.

“Нам треба розвивати морську аквакультуру. У цьому ми опираємось на досвід країн, які є лідерами, наприклад, Норвегія та Чилі. В розпорядженні чітко визначені координати для ведення бізнесу у Сухому лимані. І ми пропонуємо підприємцям взяти участь в електронних торгах на право оренди акваторією”, - повідомив заступник Міністра агрополітики Віталій Головня.

Договір про оренду буде укладатись на 7 років. Такий термін зумовлено тим, що прибуток від реалізації продукції аквакультури може бути отримано на третій рік господарчої діяльності. Також підприємцю необхідно провести підготовчі роботи для початку виробництва, яке здійснюватиметься шляхом розміщення технологічних пристроїв - плавучих садків, колекторів для молюсків тощо.

Перші торги будуть оголошені найближчим часом.

Фото зі сторінки Мінагрополітики в ФБ.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини