Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Євросоюз погодив фінансування на 50 млрд євро для України

Реклама

У ЄС досягли домовленості про виділення макрофінансової допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро в рамках бюджету ЄС. Про це оголосив президент Європейської ради Шарль Мішель 1 лютого, передає Європейська правда.

Він зазначив, що рішення було ухвалено всіма 27 країнами-членами ЄС.

"Це забезпечує стабільне, довгострокове, передбачуване фінансування для України. ЄС бере на себе лідерство та відповідальність у підтримці України; ми знаємо, що стоїть на кону", - підкреслив Мішель.

У висновках саміту вказано, що передумовою підтримки України в рамках програми є те, що Україна продовжує підтримувати та поважати ефективні демократичні механізми, включаючи багатопартійну парламентську систему та верховенство права, а також гарантувати повагу до прав людини, включаючи права осіб, які належать до меншин.

Лідери також наголосили, що Єврокомісія та Україна в рамках реалізації програми повинні вжити всіх необхідних заходів для захисту фінансових інтересів ЄС, зокрема, щодо запобігання, виявлення та ліквідації шахрайства, корупції, конфліктів інтересів, передає ЄП.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини