Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді готують реформу автострахування

Реклама

Комітет рекомендує прийняти законопроєкт № 8300 про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів у другому читанні та в цілому. Про це повідомив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Законопроєктом пропонується:

  • поступово підвищити розміри страхових сум (максимальних розмірів страхової виплати) до розмірів, встановлених в країнах Європейського союзу.

  • запровадити швидке здійснення гарантійних виплат потерпілим особам за страховиків-банкрутів до введення в дію Закону (зараз це роки, а пропонується до 90 днів).

  • запровадити пряме врегулювання у всіх випадках ДТП, в яких шкода завдана лише транспортному засобу, що дозволить потерпілій особі звертатись за страховою виплатою до свого страховика, навіть якщо винуватець не застрахований;

  • розширити застосування "європротоколу" - оформлення заяви про страхове відшкодування при ДТП без участі поліції;

  • та інше.

Нагадаємо,  проєкт № 8300 зареєстровано у Парламенті у грудні 2022 року. Депутати пропонують привести норми законодавства у відповідність із чинними положеннями Директиви 2009/103/ЄС, зокрема, поетапно збільшити суми за шкоду, завдану життю та здоров'ю потерпілих осіб до 1 мільйона гривень на одного потерпілого та 20 мільйонів гривень на один страховий випадок незалежно від кількості потерпілих осіб, а за шкоду, завдану майну потерпілих осіб - до 2 мільйонів гривень на один страховий випадок незалежно від кількості потерпілих осіб. Детальніше за посиланням

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов?язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.   

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини