Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проблему з нарахуванням прибутку постачальникам для ЗСУ буде вирішено остаточно - проєкт зареєстровано у Раді

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №10454, ухвалення якого раз і назавжди вирішить проблему із трактуванням норм щодо прибутку підприємств ОПК на користь бізнесу. Про це повідомила Міністр економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі з керівниками підприємств, які працюють на забезпечення потреб у сфері безпеки та оборони країни.

Очікується, що проєкт буде розглянутий в найкоротші терміни.

«Розвиток українського ОПК, підприємств, які працюють на безпеку та оборону, - гарантія забезпечення обороноздатності нашої держави та драйвер зростання економіки країни. Оборонний сектор вже забезпечив “плюс” 3,6% до ВВП країни, але його можливості значно більші. Тому ми докладаємо і будемо докладати максимум зусиль, щоб забезпечити виробникам сприятливі умови для роботи та розвитку», - зазначила Юлія Свириденко.

Говорячи про вирішення питання підприємств, щодо яких ДАСУ склала акти ревізій з висновком щодо неправомірності включення прибутку в ціну товару, Юлія Свириденко акцентувала, що за наполяганням Мінекономіки проєкт закону №10454 матиме ретроспективне застосування. А отже, з його ухваленням проблема буде вирішена для всіх підприємств, які з початку дії воєнного стану виконували державні оборонні замовлення.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Нагадаємо, 18 липня Кабмін визнав такими, що втратили чинність постанову КМУ від 20.03.2022 № 335 «Деякі питання здійснення оплати товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони в умовах воєнного стану» та постанови, якими до неї було внесено зміни.

Ця постанова забороняла бізнесу, який виконує держзамовлення Міноборони, закладати у свої калькуляції прибуток, а Державна аудиторська служба звинуватила бізнес у завданні державі збитків на 2,5 млрд грн.

Проте Держаудитслужба продовжувала інтерпретувати прибуток постачальників для ЗСУ за 2022 рік як збиток державі.

Згодом Держаудитслужба також підтримала повернення прибутку у склад ціни для постачальників Міноборони.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини