Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДП "Гарантований покупець" стане акціонерним товариством

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 2 лютого ухвалив рішення про перетворення державного підприємства «Гарантований покупець» в акціонерне товариство, 100% акцій у статутному капіталі якого належать державі та не підлягають приватизації. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Згідно з цим рішенням, має бути створена комісія з перетворення підприємства. Комісія розробить проєкт плану перетворення, підготує передавальний акт майна, що вноситься до статутного капіталу АТ, та визначить строк вимог до підприємства кредиторами (два місяці з дня набрання чинності розпорядженням).

Також повинна бути утворена інвентаризаційна комісія підприємства. Фонду держмайна доручено забезпечити проведення рецензування звіту про оцінку майна підприємства.

За словами заступника Міністра економіки Олексія Соболева, перетворення «Гарантованого покупця» в акціонерне товариство посилить прозорість роботи компанії.

«Компанія стане зрозумілішою для міжнародних контрагентів, це полегшить їй потенційну інтеграцію в європейський ринок», - зазначив Соболев.

Довідково:

ДП «Гарпок» створене у червні 2019 року для виконання функцій гарантованого покупця електроенергії з відновлювальних джерел. Основними напрямами його діяльності є: закупка електроенергії за «зеленим» тарифом, забезпечення функціонування механізму PSO та організація аукціонів для відновлювальної генерації.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини