Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

В Уряді Польщі хочуть ввести ПДВ на українську олію та обмежити ввезення цукру

Реклама

Заступник польського міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак оголосив, що подасть заявку на мінімум 8% ПДВ на олію, яка може надходити з України до Польщі, передає polskieradio24.

"Зараз я буду звертатися, якщо це можливо швидко реалізувати, щоб запровадити ПДВ, хоча б 8%, на олію, яка може надходити з України до Польщі. Чому це має бути ставка 0%, яка призначена для польських виробників і польських споживачів, щоб виробництво тут було прибутковим?", - сказав Колодзейчак.

Також урядовець звернувся до Міністерства охорони здоров'я з проханням, щоб санепідемстанція здійснювала повний нагляд за кожною партією цукру, що надходить до Польщі. У 2011 році цукор виключили з санітарних перевірок. Про це повідомляє RFM24.

Колодзейчак зазначив, що зараз підраховується кількість цукру, який потрапив до Польщі з 1 січня. Після завершення розрахунків він проситиме уряд обмежити надходження цукру. "Я вже знаю, що проситиму Прем'єр-міністра Дональда Туска та міністра сільського господарства Чеслава Сєкерського обмежити надходження цукру на основі вже надто великої кількості цукру, який потрапив до Польщі. Ми вже сьогодні бачимо величезний збій на ринку, і ми не можемо собі цього дозволити",- сказав він.

Нагадаємо, польські фермери знову оголошують страйк та блокування кордону з Україною

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини