Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митні перевірки планують повернути з 1 березня: Уряд схвалив законопроєкт

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 6 березня схвалив законопроєкт, яким пропонується відновити документальні митні перевірки з 1 березня 2024 року. Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За його словами, прийняття цього законопроєкту є одним із зобов'язань України в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 01 грудня 2023 року з Міжнародним валютним фондом.

Ним пропонується внести низку змін до Митного Кодексу, зокрема, з 01 березня 2024 року за наявності безпечних умов для проведення перевірок:

  • відновити повноваження митних органів на проведення документальних перевірок дотримання вимог законодавства України з питань митної справи, у тому числі щодо своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати митних платежів, при переміщенні товарів через митний кордон України;

  • поновити на невикористаний строк документальні перевірки (зустрічні звірки), які були розпочаті та не завершені до 24 лютого 2022 року;

  • передбачити протягом 60 днів з дня набрання чинності Законом надсилання (вручення) актів (довідок) про результати документальних перевірок, зустрічних звірок, заперечень до актів перевірок, податкових повідомлень-рішень, процедура вручення яких не завершена до 24 лютого 2022 року.

Також проєкт Закону передбачає встановлення мораторію на проведення таких перевірок для платників податків, місцезнаходженням яких є: тимчасово окуповані території; території, на якій ведуться активні бойові дії; території можливих бойових дій.

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини