Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Польські фермери заблокували пункт пропуску "Медика - Шегині"

Реклама

Польські фермери розпочали раніше анонсовану блокаду одного з пунктів пропуску на кордоні з Україною - "Медика - Шегині". Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі «Єдиних новин», передає Укрінформ.

«У нас була інформація від польських колег, що сьогодні з 10.00 почнеться блокування руху на напрямках пунктів пропуску «Ягодин», «Рава-Руська» і «Шегині». Станом на зараз, розпочалися дії з блокування по напрямку ПП «Шегині», з польського боку - це пункт пропуску «Медика». Близько 100 осіб і до 50 транспортних засобів заблокували під'їзний шлях до кордону. Вони знаходяться за кількасот метрів від пункту пропуску. Наразі не відбувається рух ні на виїзд з Польщі, ні на в'їзд ... для всіх категорій транспорту», - сказав Демченко.

Він висловив сподівання, що найближчим часом ця ситуація зміниться і на польській стороні віднайдуть можливість руху хоча б для легкових автівок і автобусів.

«По інших двох напрямках - це «Рава-Руська» і «Ягодин» станом на зараз не було інформації про початок дій з блокування, але не виключено, що вони почнуться», - додав речник.

На запитання, на який термін заблоковано проїзд транспорту, Демченко відповів, що це може тривати до початку березня.

Він зазначив, що, ймовірно, з 12 лютого розпочнеться блокування ще на двох напрямках - «Гринів», та «Устилуг», додавши, що наразі з'ясовується, чи можуть бути ще блокування

Речник ДПСУ також повідомив, що пропускні операції для вантажівок, можливо, частково відбуватимуться.

«Учасники блокади зазначали, що вони впродовж години все ж таки пропускатимуть хоч і незначну, але певну кількість вантажних транспортних засобів. На окремих напрямках йшлося про те, що пропускатимуть по 1 вантажівці, на інших напрямках - по 2-3, в нічний час дещо більше. Треба дочекатися, коли це відбудеться, і вже розуміти предметно, наскільки пропускні операції будуть можливі», - підсумував речник.

За словами Демченка, рух транспорту на інших напрямках українського кордону стабільний. Можливі акції протесту угорських фермерів, але блокування кордону з Угорщиною не передбачено.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини