Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Польські фермери заблокували ще два пункти пропуску на кордоні з Україною

Реклама

Польські фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін - Устилуг» та «Долгобичув - Угринів». Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Так, українські прикордонники, з посиланням на інформацію від польських колег, поінформували, що сьогодні о 10.10 розпочались акції протесту польських фермерів неподалік від пункту пропуску «Зосін».

«Протестувальники мають намір здійснювати пропуск по 3 вантажні транспортні засоби вагою понад 3,5 тонни на годину. Легкові автомобілі, автобуси, транспортні засоби з гуманітарною допомогою, а також транспортні засоби до 3,5 тонни в обох напрямках будуть оформлятись у звичайному режимі», - йдеться у повідомленні.

Також, близько 10.00, майже 150 осіб та 20 одиниць сільгосптехніки розпочали блокування руху біля пункту пропуску «Долгобичув».

«Обмежено рух вантажівок вагою до 7,5 тонни в обидва боки, а також вантажівок вагою понад 7,5 тонни на в'їзд в Польщу. Учасники акції протесту мають намір пропускати по 2 вантажні автомобілі на годину в обидва напрямки», - зазначають в ДПСУ.

Крім цього, польські фермери поновили блокування руху вантажних транспортних засобів на напрямку пунктів пропуску «Медика - Шегині», яке було тимчасово призупинено у суботу, 10 лютого.

За наявною інформацією вони пропускатимуть по одній вантажівці в годину. На пропуск легкового автотранспорту та автобусів акція протесту поширюватись не буде.

У Державній прикордонній службі нагадали, що з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ - Ягодин» та «Хребенне - Рава-Руська». Зранку на цих напрямках в бік України на території Польщі в чергах сукупно знаходилося 1050 вантажівок. А рух через них вантажними транспортними засобами значно знизився.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини