Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готуються зміни до порядку використання земель оборони

Реклама

У Раді зареєстрували проєкт № 11008, яким пропонується унормувати питання використання земель оборони в господарських цілях і встановити порядок:

  • проведення земельних торгів та укладення договору оренди землі;

  • передачі земельних ділянок в оренду для сільськогосподарського використання;

  • формування розміру орендної плати за земельну ділянку та порядок її використання.

Орендна плата за 1 гектар земель оборони, що передається в оренду для сільськогосподарського використання, визначатиметься на земельних торгах.

Формування на земельних торгах стартового розміру орендної плати здійснюється з урахуванням середнього розміру орендної плати за попередній рік 1 гектара земельної ділянки державної власності сільськогосподарського призначення, переданої в оренду за результатами проведення земельних торгів, що розташована на адміністративній території відповідного району (області). Розмір такої орендної плати підлягатиме щорічній індексації.

Разом із тим проєктом закону встановлюється ряд обмежень, серед яких:

  • заборона передачі земель оборони в суборенду;

  • заборона передачі земель оборони в оренду іноземним державам, їхнім юридичним особам та іноземцям

  • обмеження строку дії оренди до трьох років років, встановлення максимального розміру земельних ділянок, які можуть надаватися в оренду.

За постійним користувачем земель оборони пропонується закріпити право одностороннього розірвання договору в разі введення воєнного стану чи особливого періоду на всій території України або в тій її місцевості, де розташована земельна ділянка, що передана в оренду, необхідності здійснення на ній передбачених законом заходів національної безпеки і оборони або за інших підстав, визначених у договорі.

Також передбачено умови та строки внесення орендної плати для зарахування до спеціального фонду Держбюджету на відповідний рік і їх використання на національну безпеку і оборону згідно з кошторисом органу сил безпеки і оборони, до сфери управління якого належить постійний користувач цієї земельної ділянки.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини