Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ пропонує зміни до порядку виконання міжбанківських платіжних операцій через СЕП

Реклама

НБУ пропонує для громадського обговорення зміни до порядку виконання міжбанківських платіжних операцій в Україні в національній валюті через систему електронних платежів (СЕП).

Зокрема, проектом передбачено:

  • розширення переліку виключень з обов'язку учасника СЕП забезпечити зарахування коштів за платіжною операцією на рахунок отримувача протягом години з моменту зарахування цих коштів на технічний рахунок цього учасника системи в центрі оброблення СЕП; Так, до переліку пропонують додати:

- попереднє зарахування коштів за платіжною операцією на окремий рахунок, визначений нормативно-правовими актами Національного банку України, з метою забезпечення виконання учасником СЕП функцій агента валютного нагляду за відповідністю здійснюваних операцій валютному законодавству України;

- виконання учасником СЕП технологічних робіт з обслуговування системи автоматизації учасника, унаслідок яких платіжна операція не може бути завершена в строк, визначений в абзаці першому пункту 58 розділу IV цієї Інструкції, за умови, що: проведення технологічних робіт здійснюється у часи найменшої активності платіжних операцій клієнтів; про виконання технологічних робіт попередньо повідомлено ЦОСЕП та клієнтів із зазначенням дати та часу їх проведення та очікуваної тривалості виконання.

  • зобов'язати небанківського надавача платіжних послуг забезпечити відповідну адаптацію його програмно-технічних засобів до технології роботи СЕП та отримати підтвердження повної взаємодії з банком (чи філією банку) - учасником системи, в якому йому відкрито розрахунковий рахунок, та СЕП на стенді СЕП у Національному банку. Це необхідно для включення відповідної інформації до довідника небанківських надавачів платіжних послуг.

LIGA360 LEGAL SOLUTION допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням

Слідкуєте за оновленнями у банківській сфері? Ця новинка для вас

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини