Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запрацював Фонд МВФ, який займатиметься реформами в межах програми фінансування EFF

Реклама

13 лютого в Україні розпочав роботу Фонд розвитку потенціалу України (Ukraine Capacity Development Fund - UCDF), що адмініструється МВФ. Офіційно про це оголосили під час інаугураційного засідання Керівного Комітету UCDF у Києві.

Учасники інавгураційного засідання Керівного комітету схвалили початковий план роботи UCDF разом із його фінансуванням у розмірі 27,5 млн дол., що покриватимуть технічну допомогу МВФ та партнерів упродовж 2024-2028 років. Поточні ресурси в розмірі 16,5 млн дол. надають такі країни-донори, як Нідерланди, Словаччина, Латвія, Японія та Литва. Водночас МВФ працює над тим, щоб збільшити бюджет фінансування до 65 млн дол.

Ключові напрямки Робочого плану UCDF: 

  • фіскальні реформи (мобілізація доходів, управління державними фінансами);

  • грошово-кредитна політика;

  • регулювання фінансового сектору;

  • фінансова доброчесність та боротьба з корупцією;

  • статистика;

  • навчальні програми для українських посадовців з урахуванням потреб країни та технічна допомога щодо макроекономічної політики.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини