Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гетманцев підтримує зменшення рентної плати на нові свердловини на три роки

Реклама

Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев підтримує позицію "Укрнафти" щодо зменшення рентної плати на нові свердловини, але лише на обмежений термін у три роки. Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Я загалом підтримую позицію "Укрнафти", оскільки вона полягає в наданні пільгової ставки на свердловини, які є новими. Але вона має бути обмежена трьома роками - терміном окупності інвестицій, а не так, як на газ - безстроково", - зазначив Гетманцев.

Він додав, що до цієї ж логіки необхідно привести пільги щодо газу: нові свердловини повинні мати пільгову ставку тільки на період окупності інвестицій, що дасть змогу стимулювати інвестиції в розвідку і буріння.

За словами голови комітету, впровадження такої пільги не завдасть шкоди державному бюджету, оскільки пільгову ставку буде надано тільки тим свердловинам, яких наразі немає.

«Водночас дуже важливо, щоб компанії не змогли зловживати, видаючи старі свердловини за нові», - підкреслив Гетманцев.

Він наголосив, що це питання стосується ефективного адміністрування, і вже наразі обговорюється з фахівцями податкової служби.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини