Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло компанію Weatherford International до переліку спонсорів війни

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни ірландсько-американську компанію Weatherford International. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Як зазначається, Weatherford International спеціалізується на виробництві та постачанні нафтовидобувного обладнання та наданні сервісних послуг нафтогазовим підприємствам. Вона працює в росії 16 років, створила там понад 2,5 тис. робочих місць та утримує на території рф сервісні підприємства, бази та підприємства машинобудування.

В рф компанія представлена через ТОВ «Везерфорд Холдингз (Рус)», ТОВ «Везерфорд» та ТОВ «Везерфорт Бизнес Сервис». У 2022 році вони разом сплатили понад 15 млн дол. США податків до бюджету агресора .

Крім того, Weatherford співпрацює у рф з сумнозвісною нафтовою компанією «Роснефть», яка залишається основним замовником її послуг.

Компанія також продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій з рф. У період з 24 лютого 2022 року по 31 грудня 2023 року, вона імпортувала товарів в росію на майже 1,5 млн дол. США. Серед них: матеріали та запчастини для нафтогазової промисловості (фітінги, клапани, вали, прокладки, пластмасові вироби, підшипники).

За інформацією НАЗК, Weatherford має чіткий намір продовжувати виконувати чинні контракти та укладати нові договори із замовниками в росії.

«У своїй звітності Weatherford пообіцяла виконувати договірні зобов'язання з урахуванням міжнародних санкцій. Компанія успішно перебудувала канали постачання обладнання після накладення цивілізованим світом санкцій на рф, замінивши постачальників на російських або на інші іноземні компанії», - зазначили у агентстві та додали, що це демонструє не тільки економічну та технологічну підтримку агресора компанією, але й ідеологічну.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв?язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв?язків прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини