Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про легалізацію медичного канабісу

Реклама

16 лютого набув чинності Закон від 21 грудня 2023 року № № 3528-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо державного регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis)». Він буде введений в дію через шість місяців з дня набрання чинності.

Закон створює нормативні умови для законного обмеженого обігу та використання рослин роду коноплі, її смоли, екстрактів і настоянок у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Ним передбачається, що кожна рослина, партія продуктів перероблення, одиниця фасованої продукції, пакування лікарського засобу на основі канабісу маркуватиметься унікальним електронним ідентифікатором. Дані вноситимуться до спеціально створеної єдиної електронної системи обліку.

Відпуск лікарських засобів на основі медичного канабісу буде можливий виключно за електронним рецептом лікаря відповідно до медичних показань.

Використання рослин роду коноплі (Cannabis) в інших, крім медичних і промислових цілей, наукової та науково-технічної діяльності, залишається під забороною.

Кабінет Міністрів, Міністерство охорони здоров'я, інші міністерства та центральні органи виконавчої влади, мають три місяці, щоби привести свої нормативно-правові акти у відповідність до цього Закону.

За матеріалами МОЗ.

Детальніше про Закон читайте тут.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини