Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна планує створити новий експортний шлях по Дунаю

Реклама

Україна планує відкрити додатковий маршрут через річку Дунай, щоб збільшити експорт до довоєнного рівня. Про це пише Bloomberg з посиланням на коментар Міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

«У наших планах на цей рік - усунути всі штучні перешкоди для експортерів. І ми працюємо над покращенням внутрішньої логістики. Ми плануємо транспортування контейнерів через нижній Дунай, оскільки Румунія є «більш передбачуваною», ніж польський кордон», - цитує видання Олександра Кубракова.

За словами міністра, запропонований новий маршрут проходитиме від українського порту Ізмаїл до румунської Констанци та дунайських портів Німеччини.

Він додав, що додатковий маршрут через Дунай покликаний збільшити український експорт до рівня, що був на початку війни. Наразі Україна не може вийти на такі показники через блокування кордонів польськими агровиробниками.

“Це точно не загроза для польських фермерів, оскільки ми веземо не лише аграрну продукцію, але й автозапчастини для німецьких автовиробників, продукти переробки, які не спрямовуються до Польщі. Блокування кордону означає мільярдні втрати як для нашої економіки, так і для економіки Європейського Союзу”, - зазначив Кубраков.

Читайте також: Дунайське пароплавство починає формувати контейнерні каравани

Як бізнесу діяти правильно в умовах воєнного часу? Завдяки LIGA360. Система доповнена новими розділами й інструментами, де зібрані зміни законодавства, новини й аналітика, консультації. Знаходь відповіді та слідкуй за змінами щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини