Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна продав "Закупнянський кар`єр" та "Вінницький інститут землеустрою" за понад 100 мільйонів

Реклама

Фонд держмайна 23 лютого на онлайн-аукціоні в системі «Прозорро.Продажі» продав ДП «Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та ДП «Закупнянський кар'єр» за 106,6 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

Початкова сума продажу «Вінницького науково-дослідного та проектного інституту землеустрою» стартувала з 15,6 млн гривень. За актив змагалися 8 учасників. В результаті вартість лоту зросла в 3,5 разів - до 54,6 млн гривень.

Підприємство займається дослідженням й експериментальною розробкою у сфері інших природничих і технічних наук. Його майно знаходиться у Вінниці, Чернівцях, Хмельницькому та області.

Переможцю аукціону, крім суми, визначеної за результатами торгів, необхідно сплатити борги підприємства у майже 5,4 млн гривень.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Стартова вартість «Закупнянського кар'єру», який знаходиться на Хмельниччині, становила понад 15,8 млн гривень. Його кінцева вартість сягнула 52 млн гривень. За державний актив змагалися 5 потенційних покупців, а його ціна зросла в 3,5 разів.

Основний вид діяльності підприємства: добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Воно знаходиться у Хмельницькій області та має заборгованість у майже 5 млн гривень, яку має сплатити переможець торгів.

Переможцям торгів на оплату вартості лотів надається 20 робочих днів після завершення аукціону. Підписання договору купівлі-продажу проходить після надходження коштів до держбюджету.

В ФДМУ додали, що за поточний рік до державного та місцевих бюджетів від малої приватизації надійшло понад 380 тис. гривень. Від продажу державних об'єктів отримано понад 200 тис. гривень, від продажу комунальних підприємств - понад 180 тис. гривень.

На кінець лютого 2024 року в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» оголошено майже сотня аукціонів з приватизації державного та комунального майна. Стартова вартість активів перевищує 250 тис. гривень.

Взяти участь у торгах може кожен зацікавлений після реєстрації на одному з акредитованих майданчиків у системі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини