Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Шмигаль назвав умову продовження транзиту російського газу

Реклама

Україна не збирається вести переговори з росією щодо продовження транзиту газу, але має план «Б» щодо використання газотранспортної системи. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на прессконференції, передає Укрінформ.

«Ми, звісно, не збираємося вести перемовини з країною-агресором про те, щоб продовжувати транзит. Але ми мали неодноразові перемовини на європейських майданчиках з європейськими лідерами. Якщо європейські країни виступлять якимось консорціумом або хтось із партнерів виступить транзитером уже свого газу, ми готові таку послугу надавати, як робили свого часу», - зазначив Шмигаль.

Він додав, що у спільних інтересах можуть об'єднатися кілька європейських країн, які зацікавлені в збереженні транзиту, а Україна виконуватиме роль енергетичного хабу - зберігатиме газ, транспортуватиме тощо.

«Тобто, тут ініціатива на боці Євросоюзу, на боці наших партнерів. Якщо ні, то ми будемо використовувати газотранспортну систему для наших цілей. У нас є, безумовно, план «Б». Система не пропаде. Вона потрібна для нашої держави і ми маємо інші можливості її використання, в тому числі і для транзиту», - сказав Прем'єр-міністр.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини