Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Захист економічної конкуренції у процесі приватизації - роз'яснення АМКУ

Реклама

Антимонопольний комітет надав рекомендаційні роз'яснення на звернення Фонду держмайна щодо застосування положень частин першої - п'ятої статті 24 та пункту 12 статті 50 Закону «Про захист економічної конкуренції» до відносин у сфері приватизації державного і комунального майна. Про це повідомляє пресслужба комітету.

ФДМУ попросив роз'яснити, чи встановлено особливості дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції у процесі приватизації Законом «Про приватизацію державного і комунального майна», зокрема, статтею 20.

Комітет роз'яснив, що згідно з ч. 3 ст. 3 Закону «Про захист економічної конкуренції» особливості застосування законодавства про захист економічної конкуренції можуть бути встановлені виключно шляхом внесення змін до цього Закону.

Разом з тим, ст. 20 Закону «Про приватизацію державного і комунального майна» встановлює особливості дотримання законодавства про захист економічної конкуренції у процесі приватизації.

Таким чином, ч. 3 ст. 3 Закону «Про захист економічної конкуренції» та ст. 20 Закону «Про приватизацію державного і комунального майна» не суперечать одна одній.

Органи Комітету під час застосування законодавства про захист економічної конкуренції при встановленні факту необхідності чи відсутності необхідності отримання дозволу на концентрацію, поряд із положеннями частини першої статті 24 Закону «Про захист економічної конкуренції», додатково враховують, що, відповідно до ч. 3 ст. 20 Закону «Про приватизацію державного та комунального майна», дозвіл Комітету є необхідним, якщо вартість активів об'єкта приватизації з урахуванням відносин контролю та/або обсяг реалізації товарів в Україні за останній фінансовий рік та/або ціна продажу об'єкта приватизації перевищують суму, еквівалентну 4 мільйонам євро.

При цьому, концентрація не потребує дозволу Комітету у разі, якщо зазначені вище вартісні характеристики об'єкта приватизації перевищують еквівалент 4 мільйонів євро, але вартісні показники іншого учасника концентрації (покупця) та / або вартісні показники об'єкта приватизації та покупця разом, не перевищують граничні розміри, встановлені підпунктами 1 і 2 ч. 1 ст. 24 Закону «Про захист економічної конкуренції».

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини