Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запрацював офіційний вебсайт міжнародного реєстру збитків

Реклама

З 4 березня запрацював офіційний вебсайт Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією росії проти України. Про це повідомила заступниця міністра юстиції України Ірина Мудра.

Цей Реєстр створено Резолюцією Комітету міністрів Ради Європи про створення Розширеної часткової угоди стосовно реєстру збитків, завданих агресією російської федерації проти України, CM/Res(2023)3 від 12 травня 2023 року.

Ресурс створено для висвітлення діяльності міжнародного Реєстру збитків серед широкої громадськості. На вебсайті можна ознайомитися з інформацією про Реєстр збитків, дізнатися останні новини, пов'язані з його роботою. Потенційні заявники зможуть знайти відповіді на найпоширеніші запитання, дізнатися інформацію про початок та процедуру подання заяв про відшкодування збитків тощо.

Вебсайт доступний українською та англійською мовами, згодом також з'явиться французька версія вебсайту.

За словами Ірини Мудрої, міжнародний Реєстр збитків є першим компонентом міжнародного компенсаційного механізму, який складатиметься з реєстру збитків; комісії з розгляду заяв; компенсаційного фонду.

Вона нагадала, що Реєстр збитків є документальною формою обліку доказів та інформації щодо заяв про відшкодування збитків, втрат чи шкоди, завданих з 24 лютого 2022 року на території України в межах її міжнародно-визнаних кордонів, включаючи її територіальні води, всім зацікавленим фізичним і юридичним особам, а також державі Україна, включаючи її регіональні та місцеві органи влади, державні чи підконтрольні установи, міжнародно-протиправними діяннями російської федерації в Україні або проти України.

Місцезнаходженням міжнародного Реєстру збитків є м. Гаага, Королівство Нідерландів.

Наразі Україна разом із іншими державами-учасницями та асоційованими членами Реєстру збитків активно здійснює низку заходів, направлених на якнайскоріший повноцінний запуск роботи міжнародного Реєстру збитків. Очікується, що Реєстр збитків почне приймати перші заяви у квітні 2024 року. Про початок прийому заяв буде повідомлено додатково.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини