Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сейм Польщі закликав ЄС ввести санкцїї на імпорт агропродукції з рф і білорусі

Реклама

Нижня палата польського парламенту закликала Єврокомісію запровадити обмеження на імпорт в ЄС агропродукції з росії та білорусі. Відповідну Резолюцію Сейм ухвалив 8 березня, передає Укрінформ.

"Ми закликаємо Єврокомісію внести пропозицію щодо запровадження санкцій у зв'язку з імпортом російського і білоруського продовольства і сільськогосподарської продукції до Євросоюзу", - зазначається в документі.

У резолюції вказується, що імпорт продовольства і сільськогосподарської продукції з росії і білорусі продовжує приносити "величезні доходи" виробникам, торговцям і бюджетам цих країн.

Депутати підкреслюють, що росія продовжує реалізувати свою стратегію використання продуктів харчування як зброї, спричиняючи перебої в постачанні української сільськогосподарської продукції по всьому світу.

"Тому ключовим пріоритетом ЄС має бути продовження підтримки України у відновленні експорту її товарів до країн, які цього найбільше потребують. Торгівля продовольством і сільськогосподарською продукцією не може продовжувати підтримувати жорстокий російський режим і його помічників у Мінську", - йдеться в документі.

Водночас у Сеймі наголошують на вжитті заходів для захисту чутливих секторів ринку від надмірного імпорту з України і очікують, що Єврокомісія "терміново розпочне роботу, спрямовану на якнайшвидше повернення до застосування у торговельних відносинах з Україною виключно норм, що випливають з Угоди про асоціацію між ЄС та Україною".

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв?язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв?язків прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини