Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для чиновників спростили подачу декларацій

Реклама

В «Дії» запустили нову послугу для чиновників, які щорічно мають подавати електронні декларації. Про це повідомляється на порталі «Дія».

«Подання декларації до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для публічних службовців стане простішим. Запит на збір даних про членів сім'ї здійснюється тепер за допомогою застосунку Дія», - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, під час декларування чиновники зобов'язані вказати дані не лише про свої статки, а й про членів сім'ї, їх активи і доходи.

До запуску нової послуги в "Дії" членам сім'ї потрібно було шукати документи про свою нерухомість, автівки та інші активи, замовляти довідки про доходи тощо.

Відтепер публічному службовцю на порталі НАЗК при заповненні декларації потрібно указати відомості про членів сім'ї і надіслати їм запит у "Дію". Після підтвердження членом сім'ї НАЗК збере інформацію про його активи й доходи з реєстрів та передасть декларанту. Дані надходять одразу у формі, що потрібна для декларації. Нова послуга зекономить час.

Послуга доступна для авторизованих користувачів застосунку "Дія" з верифікованим податковим номером, які є членами сім'ї публічного службовця й отримали запит про надання інформації від декларанта.

LIGA360:Органи влади - зручний інструмент для роботи кожного держслужбовця. Ефективний аналіз законодавства, перевірка компаній та фізосіб, новини й аналітика. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини