Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США можуть ввести санкції проти Raiffeisen Bank International через ведення бізнесу в рф

Реклама

США пригрозили провідному банку Австрії Raiffeisen Bank International санкціями за ведення бізнесу в росії, повідомили EUobserver з посиланням на пресреліз Міністерства фінансів США.

США попередило Raiffeisen Bank International, що він ризикує «бути відрізаним від фінансової системи США», якщо він буде допомагати фінансувати російську армію.

"Міністерство фінансів продовжує надавати пріоритет обмеженню доступу уряду росії до доходів для фінансування війни в Україні та підриву його спроможності придбати чутливі товари для використання на полі бою", йдеться у релізі.

Делегація Мінфіну США на чолі з чиновницею, яка відповідає за нагляд за виконанням санкцій Анною Моріс відвідала минулого тижня Відень. Моріс зустрічалася з австрійськими чиновниками та представниками Raiffeisen Bank International та вимагала "вжити відповідних заходів", а також проінформувала керівництво RBI про грудневий указ Джо Байдена щодо санкцій, через який розрахунки з росією вже почали блокувати.

Raiffeisen Bank International є одним із восьми провідних банків ЄС, які все ще працюють у росії. Інші: нідерландський кредитор ING, німецькі Commerzbank і Deutsche Bank, угорський OTP Bank, італійські Intesa SanPaolo і Unicredit, а також шведський SEB.

Нагадаємо, НАЗК призупинило перебування Raiffeisen Bank International у переліку міжнародних спонсорів війни та виключило з переліку угорський OTP Bank.

Перевір, чи у компанії є зв'язки з рф і рб. ContrAgent у LIGA360 покаже всю інформацію про потенційних бізнес-партнерів. Знай з ким маєш справу.

Читайте також:

Як перевірити контрагента за кордоном?

Комплаєнс-контроль у банках України

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини