Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна розпочинає переговори з регуляторами щодо відновлення авіаційного сполучення

Реклама

Україна розпочинає переговори з регуляторами щодо відновлення авіаційного сполучення. Про це повідомив Віце-прем'єр з відновлення - Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков в інтерв'ю РБК-Україна.

«Неможливо здійснювати міжнародні авіаперельоти без погодження двох регуляторів - європейського та американського - так це працює. Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах військового стану, свою оцінку ризиків, підходи, алгоритми», - зазначив Кубраков.

Він додав, що прикладів, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети, у світі не так багато. Ізраїль - це найуспішніший приклад. З адміністрацією цивільної авіації цієї країни українська влада проводила і проводить багато консультацій.

«Не хочу ніякі терміни проговорювати, але зараз ми вже будемо передавати офіційно наше бачення регуляторам і ми вступаємо з ними в офіційні перемовини», - сказав міністр.

Він підкреслив, що є різні сценарії, однак важливо почути перший офіційний зворотній зв'язок від регуляторів.

Кубраков повідомив, що є зацікавлені європейські авіакомпанії, які готові зайти на український ринок.

«Ryanair приїжджали і сказали, що хочуть весь ринок одразу після відкриття авіапростору, вони подають десятки заявок», - зазначив міністр.

Крім того, за його словами, ведуться перемовини з трьома українськими компаніями.

Що стосується довоєнних планів щодо створення українського авіаційного національного оператора, то, на думку Кубракова, зараз це точно не є головним пріоритетом, до цього питання потрібно буде повернутися після війни.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини