Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лайфселл оштрафували за неготовність окремих мереж до можливих блекаутів

Реклама

НКЕК оштрафувала ТОВ "Лайфселл" на 10,45 мільйона гривень за невиконання вимог щодо блекаутів. Про це повідомила пресслужба регулятора.

З січня 2023 року НКЕК було розпочато перевірки операторів щодо виконання вимог відповідних розпоряджень, виданих на виконання вимог Рішення РНБО України, введеного в дію Указом Президента України від 26.11.2022 № 802/2022 «Про забезпечення електронними комунікаційними послугами в умовах воєнного стану», у низці областей України.

Щодо стану готовності забезпечити надання електронних комунікаційних послуг з урахуванням можливої відсутності електроживлення щонайменше протягом трьох діб, було проведено 22 позапланові перевірки постачальників послуг мобільного зв'язку, а саме:

- ПрАТ «ВФ Україна» - у Київській, Львівській, Одеській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській та Миколаївській областях;

- ПрАТ «Київстар» - у Київській, Львівській, Одеській, Вінницькій, Харківській та Хмельницькій областях;

- ТОВ «Лайфселл» - у Київській, Львівській, Одеській, Рівненській, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях.

В ході перевірок були виявлені порушення у всіх трьох операторів мобільного зв'язку. Оператори усунули виявлені порушення, що підтверджено результатами повторних позапланових перевірок.

Водночас, за результатами позапланової перевірки ТОВ «Лайфселл», проведеної у період з 07 по 20 грудня 2023 року щодо виконання розпорядження НКЕК від 15.11.2023 № 4/р стосовно забезпечення автономними джерелами електроживлення та паливно-мастильними матеріалами, які необхідні для сталого функціонування електронної комунікаційної мережі постачальника щонайменше протягом трьох діб у Рівненській області, зафіксовано невиконання вимог зазначеного розпорядження НКЕК.

За невиконання розпорядження регуляторного органу щодо усунення порушень вимог законодавства про електронні комунікації чи радіочастотний спектр, Законом України «Про електронні комунікації» передбачено застосування адміністративно-господарських санкцій - штрафу у розмірі від 0,1 до 0,3 відсотка доходу, отриманого за надання відповідних електронних комунікаційних послуг за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Враховуючи викладене, НКЕК прийнято рішення від 13.03.2024 № 127 про застосування адміністративно-господарських санкцій до ТОВ «Лайфселл» у вигляді штрафу у розмірі 0,1 відсотка доходу, що складає десять мільйонів чотириста п'ятдесят тисяч п'ятсот одинадцять гривень 70 копійок. 

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини