Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вніс зміни до порядку надання грантів на розвиток садівництва та тепличного господарства

Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 12 березня 2024 року № 281 удосконалив механізми надання грантової підтримки на розвиток садівництва та тепличного господарства.

Документом, зокрема, визначається максимальний розмір гранту та відсоткове співвідношення фінансування проєкту.

По садівництву гранти надаються у розмірі до 70 % вартості проєкту висадки насаджень, але не більше 10 млн грн відповідно до суми на один гектар та за умови фінансування коштами отримувача різниці між вартістю проєкту висадки насаджень, зазначеною у заяві, та обсягу гранту. Частка співфінансування отримувача має становити не менше 30 % від вартості проєкту висадки насаджень, зазначеної у заяві.

По тепличному господарству гранти надаються на будівництво тисячі модульних теплиць у розмірі до 70 % вартості проєкту будівництва модульної теплиці, але не більше 7 млн грн, та за умови фінансування коштами отримувача різниці між вартістю проєкту будівництва модульної теплиці, зазначеною у заяві, та обсягу гранту. Частка співфінансування отримувача має становити не менше 30 % від вартості проєкту будівництва модульної теплиці, зазначеної у заяві.

При цьому оплата витрат, пов'язаних з реалізацією проєкту висадки насаджень або будівництва модульної теплиці, проводиться у період не більше 12 місяців з моменту зарахування гранту на рахунок.

Крім того, зміни стосуються і моніторингу насаджень. Зокрема, моніторинг стану висадки насаджень уповноважений банк може здійснювати з використанням Національної інфраструктури геопросторових даних під час реалізації грантового проєкту та протягом 5 років після його завершення.

За матеріалами Мінагрополітики.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Читайте також: Гранти на розвиток бізнесу: як отримати та які податкові наслідки

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини