Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держприкордонслужба розпочинає видачу документів на право перебування у прикордонній смузі

Реклама

Державна прикордонна служба розпочинає видачу документів на право перебування у прикордонній смузі. Про це повідомляє пресслужба відомства.

У ДПСУ нагадали, що постановою Кабінету Міністрів від 7 грудня 2023 року№ 1292 внесено зміни до постанови КМ «Про прикордонний режим», які передбачають введення обмежень щодо вільного в'їзду, перебування, проживання, провадження робіт й пересуванні осіб у прикордонній смузі (на ділянці місцевості завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону).

Обмеження полягають у необхідності отримання дозволу особами, які планують перебувати у межах прикордонної смуги.

Такі дозволи видаються органами ДПСУ, які виконують завдання у визначеній зоні відповідальності, їхні контакти можна знайти за посиланням.

Форма рішення про надання/відмову в наданні або визнання недійсним дозволу на в'їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу затверджена наказом Міністерства внутрішніх справ від 29 січня 2024 року №49.

Орган Держаприкордонслужби не пізніше десяти робочих днів з дня надходження звернення про надання/визнання недійсним дозволу та документів, що додаються до нього (перелік передбачений прийнятими змінами), приймає рішення про надання дозволу, про відмову в наданні дозволу або про визнання наданого дозволу недійсним.

Про прийняте рішення орган ДПСУ не пізніше наступного робочого дня повідомляє заявника з використанням офіційного каналу зв'язку, зазначеного у зверненні.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

У відомстві нагадали, що до прикордонної смуги не включаються населені пункти і місця масового відпочинку населення.

Окремо визначено категорію осіб, яким такі дозволи отримувати не потрібно, це, зокрема:

  • особи, які в'їжджають у прикордонну смугу з метою перетину державного кордону в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон;

  • водії вантажних автомобілів та супроводжуючи їх особи, які в'їжджають у прикордонну смугу з метою здійснення мультимодального перевезення;

  • особи, рух яких починається та закінчується за межами прикордонної смуги, що рухаються автомобільним транспортом автомобільними дорогами загального користування державного значення, залізничним транспортом залізничними шляхами сполучення, частина яких проходить по ділянках місцевості, де встановлено прикордонну смугу, без виконання зупинок, виходу на залізничних станціях у прикордонній смузі;

  • інші особи згідно з визначеним переліком.

Водночас авіаційні роботи, будівництво, вирубування дерев і чагарників, водокористування, геологічне вивчення, дорожні та інші дослідження, гідротехнічні, землевпорядні, меліоративні, водолазні роботи, відео-, кіно- та фотознімання місцевості, туристичні подорожі, стрибки з парашутів та інша діяльність у межах прикордонної смуги має також проводитися з дозволу та після інформування відповідно органу ДПСУ перед безпосереднім провадженням такої діяльності.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини