Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна готує до приватизації хлібоприймальне підприємство «Златодар»

Реклама

Фонд держмайна планує виставити на приватизацію єдиний майновий комплекс ДП «Златодар» у Черкаській області. Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

Як зазначається, ДП «Златодар», яке раніше було одним із найпотужніших хлібоприймальних підприємств регіону, наразі є збитковим та має боргові зобов'язання понад 600 млн грн.

Нещодавно підприємство було передано в управління ФДМУ, який ініціює його включення до переліку об'єктів приватизації.

«Златодар» має значний інвестиційний потенціал для бізнесу. Його потужності дозволяють виконувати весь комплекс операцій з зерном. До складу ЄМК входить хлібоприймальний цех та комбікормовий завод, що одночасно зберігає сто тисяч тонн зерна.

Також підприємство має високопотужну залізничну інфраструктуру, яка дозволяє формувати маршрутні потяги з 50-60 вагонів. Це оптимізує роботу та скорочує час на відвантаження зернових культур.

До складу майнового комплексу підприємства входять 150 одиниць нежитлових будівель та споруд загальною площею 57,8 тис. кв.м. Загальна зернова місткість виробничих потужностей у місті Золотоноша становить 97,4 тис. тонн (з них 33,1 тис. тонн - елеваторні), а потужності Пальмірської філії у селі Вознесенське - 36,5 тис. тонн.

«Важливо, що в серці України, в аграрному регіоні, новий інвестор зможе реалізувати широкий спектр проєктів з переробки сільгосппродукції. На підприємстві збережений колектив з 70 кваліфікованих фахівців, які готові працювати з новим власником», - наголосив Голова Фонду держмайна Віталій Коваль під час візиту на підприємство.

Фото зі сторінки Віталія Коваля у ФБ.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини