Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ставки акцизного податку на тютюнові вироби планують поступово підвищити до рівня ЄС

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 15 березня схвалив законопроєкт, яким пропонується внести зміни до Податкового кодексу в частині підвищення ставок акцизного податку на тютюнові вироби. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Як зазначається, перегляд акцизів на тютюн відбувається з метою гармонізації українського законодавства до вимог Євросоюзу.

Так, з 2018 року в Україні працює план підвищення акцизу на тютюнові вироби на 20% щороку, який у 2025 році мав забезпечити виконання вимог Директиви ЄС щодо мінімального акцизного податкового зобов'язання - не менше ніж 90 євро за 1000 шт. сигарет.

Однак через процеси девальвації, зокрема, викликані війною, у 2025 році акциз на сигарети досягне лише рівня 70 євро.

Оскільки чинний графік не дозволяє досягти рівня оподаткування встановленого у ЄС, виникла необхідність переглянути ставки акцизного податку, з метою поступового, до 2028 року, досягнення мінімального рівня встановленого Директивою ЄС.

Вираження у євро ставок акцизного податку на тютюнові вироби рекомендовано МВФ та передбачено Національною стратегією доходів

В міністерстві вважають, що ухвалення цього законопроєкту дозволить забезпечити додаткові надходження до держбюджету:

  • у 2025 році на 612 млн грн,

  • у 2026 році на 5 001 млн грн,

  • у 2027 році на 9 379 млн грн,

  • у 2028 році на 13 852 млн грн.

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини