Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Бізнес закликає забезпечити вільний рух швидкопсувних вантажів через польсько-український кордон

Реклама

Європейська Бізнес Асоціація звернулася до Прем'єр-міністра України та Голови Офісу Президента України щодо необхідності забезпечити першочерговий, безперешкодний доступ до перетину українсько-польского кордону швидкопсувних товарів, військових, гуманітарних вантажів, а також палива, визначивши для цих вантажів окрему справедливу чергу.

Товари, які перевозяться вантажними автомобілями, часто мають обмежений термін придатності, тож будь-який простій призводить до значних фінансових втрат.

В Асоціації зауважили, що окрім страйків з польського боку, страйк оголосили також і місцеві українські перевізники. Останнім часом вони блокують вантажі, що ввозяться в Україну, зокрема, вантажі швидкопсувних товарів (свіже м'ясо та риба, овочі та фрукти), безпосередньо після митної зони, практично на автодорогах. Блокуючи вантажівки, страйкарі не лише завдають збитків українським компаніям-імпортерам, а й шкодять європейським компаніям-виробникам.

Через дії протестувальників з обох сторін очікувані терміни доставки збільшились ще на додаткові 11 діб затримки для товарів не харчової групи та 2-7 доби для продовольчої групи, особливо для швидкопсувних товарів. Ситуація залишається неврегульованою та непередбаченою.

Зважаючи на домовленості забезпечити безперешкодний рух для швидкопсувних товарів, бізнес спільнота наголошує на важливості недопущення повторення блокування вантажівок з такою продукцією.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Читайте також: Бізнес озвучив свої збитки через страйки на кордоні

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини